הפחתת לחץ בעבודה: שיטות קלות להרגעת הנפש

בעידן המודרני שבו העבודה תופסת מקום משמעותי מאוד, היכולת לשמור על רוגע ושלווה בעבודה היא מוגבלת למדי, לא מעט בשל הלחץ המופעל באופן יומיומי. תחושת ההישגיות לצד הרצון להצליח לא פעם פוגם ביכולת להתרכז ובהתאם לכך ליצור רוגע, ועל כן רבים מהעובדים מדווחים כי הם חווים לחץ שמשפיע מאוד על התפקוד שלהם בעבודה אבל גם בחייהם הפרטים. אם גם אתם חשים בלחץ, אתם ממש לא לבד ויש מה לעשות בנידון. באמצעות שיטות שכל אחד מאיתנו יכול לתרגל גם אתם יכולים ליצור רוגע ושלווה – לטובת יצירה של איכות חיים משופרת, ותפקוד מיטבי בעבודה. מוכנים? נשמו עמוק, הנה אנחנו מתחילים:

ביקור בחדר מלח

חדר המלח הינה אטרקציה שבנויה ממשאבי הטבע וזוכה להתעניינות הולכת וגוברת. מדובר בחדר העשוי כולו מחציבה של מלח טבעי, כאשר המטרה היא לספק למבקרים אפשרות לעצור לרגע את שגרת החיים העמוסה ולהירגע בתוך חדר המאפשר לפתוח את מעברי הנשימה, ובהתאם  לכך לסייע למבוגרים כמו גם ילדים שסובלים מבעיות נשימה. אולם, בעבור עובדים ומעסיקים שרוצים רגע לעצור ולהירגע מדובר באטרקציה נהדרת שבמסגרתה ניתן ליצור תחושת רוגע כמו גם לתרגל נשימה, מתוך מטרה להרגיע את הנפש. מדובר בביקור קצר שיכול בהחלט לסייע לכם להתמודדות עם לחץ, ועל כן מדובר באטרקציה מומלצת בעבור כל עובד שחש בלחץ – גם אם אין לו בעיות נשימה.

האזנה לפודקסטים

בשנים האחרונות ניתן להבחין כיצד יותר ויותר פודקסטים מתעסקים בנושא של לחץ, רוגע ושלווה. למעשה, דרך האזנה לפודקסטים המתמחים בתחום של הלחץ והחשיבה החיובית ניתן ליצור שינוי, מכל מקום ואפילו בזמן יום עבודה. מדובר בפודקסטים שמאפשרים לכם לקבל גישה לשיטות קלות להרגעת הנפש כמו למשל  תרגול מיינדפלוס, מדיטציה ועוד. מדובר בהזדמנות בעבורכם ליצור שינוי אמיתי המתבצע תחת הדרכה של מומחים בתחום, ועל כן האזנה לפודקסט בזמנכם הפנוי מהווה דרך נוספת ליצירת רוגע ושלווה בתקופה של לחצים בעבודה.

הפחתת לחץ בעבודה: שיטות קלות להרגעת הנפש

פעילות ספורטיבית סדירה

הקשר בין גוף לנפש נחקר רבות, כאשר לפעילות ספורטיבית יש את הכוח (ע"פ מספר רב של מחקרים) לסייע במקרים של תחושת לחץ מתמדת. בזמן פעילות ספורטיבית מכל סוג – בין אם מדובר בריצה, הליכה או תרגול יוגה מופרשים מהמוח אנדרופינים שמכונים "הורמון אושר" והם משפיעים באופן משמעותי על מצב הרוח, ובהתאם לכך לשיפור משמעותי בהרגשה. גם אם אתם חשים עומס רב בעבודה, הקדישו לפחות חצי שעה בכל יום לטובת פעילות ספורטיבית שגם תשחרר את המחשבה וגם תאפשר לכם ליצור איכות חיים טובה יותר.

תכנון ימי כיף

הציפייה ליום כיף או אפילו יום חופש היא לא פעם דרך מצוינת להפחית את הלחץ בעבודה, בעיקר אם אתם אחרי תקופה מאוד לחוצה. שריינו לעצמכם יום כיף עם בן/בת הזוג, חבר/ה או אפילו קרוב משפחה לטווח הזמן הקצר. הידיעה כי סגרתם לעצמכם בקרוב יום כיף או אפילו מספר ימים של נופש יכולה מאוד לסייע לכם להתמודדות עם הלחץ, מתוך מתן תקווה כי עוד מעט תוכלו לנוח, להירגע ולצבור כוחות מחודשים לפני שאתם חוזרים לעומס העבודה.

התבודדות

בזמן תקופת לחץ בעבודה עובדים רבים חשים מחויבות רבה למקום העבודה אבל גם לעמיתים. תנו לעצמכם מדי פעם את הזמן להתבודד, להישאר עם עצמכם ולתרגל נשימות עמוקות. דווקא היכולת להתבסס למשך מספר דקות ביום העבודה בחדר ישיבות, בחניון או אפילו באוויר הפתוח יכולה בהחלט לסייע לכם להתמודד עם הלחץ וליצור בעבורכם מקום שבו אתם נמצאים רק עם עצמכם, מבלי לחשוב על המשימות או הדרישות מכם למשך מספר דקות.

לסיכום, הציפיות מכם לצד ריבוי משימות עלולים להוות טריגר משמעותי ללחץ שמשפיע על רמת התפקוד, ריכוז ובוודאי על היכולת לסיים את המשימות בצורה הטובה ביותר. נשמו עמוק, עצמו עיניים ותרגלו את השיטות אותן הצגנו לכם כאן, מתוך מטרה ליצור מקום של שלווה – ובכך ליצור תחושת רוגע מהירה אבל גם כזו שמחזיקה מעמד.

נגישות