איך מתמודדים עם התקף חרדה בעבודה?

חרדה היא לא משהו שאנחנו בוחרים להדליק או לכבות, והיא עלולה להתרחש גם בזמנים לא צפויים – כמו ביום עבודה שגרתי. למעשה, התקף חרדה עשוי להתרחש באופן מפתיע לחלוטין ואף להשפיע באופן משמעותי על היכולת לתפקד גם בחיים הפרטיים וגם בזמן העבודה. הדבר החשוב ביותר שצריך לזכור בכל הקשור להתקף חרדה שהוא חולף בפרק זמן קצר, אולם צורת ההתמודדות היא זו שתשפיע על ההיתכנות של ההתקף לשוב או להתמודד בצורה טובה יותר עם החרדה, בייחוד כאשר ע"פ הנתונים אחד מכל שלושה בני אדם יחווה התקף. אם אתם חווים התקפי חרדה, להלן מידע שיכול מאוד לסייע לכם לטובת התמודדות.

טיפים להתמודדות מיידית עם התקף חרדה

ידע שווה כוח, בוודאי כאשר מדובר בהתקפי חרדה. טיפים שיעזרו להתמודד עם המצב מהווים קרש הצלה ממשי בזכות היכולת לתפוס שליטה פיזית ונפשית בזמן ההתקף ולאחריו. מאחר ומדובר בהתקף שגורם לתחושה של איום, חשוב מאוד שלא לבטל את התחושות אלא לפעול כנגד האינסטינקטים שלכם בדמות שימוש בטכניקות שונות של נשימה לצד אמירה בקול רם של הצהרות כמו "אני בסדר" "זה עוד מעט עובר" וכן אמירות מחזקות ומקדמות במקום אמירות מחלישות. בנוסף, בזמן התקף חרדה ישנן תופעות גופניות כמו דופק מהיר והזעה ועל כן קומו ושטפו את הפנים במים קרים. בזמן הפעולה הזו התמקדו בחלק בגוף שמרגיש לכם חזק ויציב, מתוך מטרה ליצור ארגז כלים התנהגות פיזי ומנטלי שדרכו ניתן יהיה ליצור התקדמות ולהתמודד בצורה טובה יותר עם ההתקף כאשר הוא מתרחש. חלק מהותי וחשוב מאוד בתהליך של התמודדות עם התקף חרדה בעבודה הוא זיהוי של ההתקף שיכול להגיע לידי ביטוי במגוון צורות: צוואר וכתפיים כואבים, תחושות חולשה בגפיים, כפות ידיים נעולות, לחץ או כאב באזור החזה, תחושת נימול, גלי חום או קור וכן דופק מואץ. על כן, פעולה פיזית בדמות יציאה לאוויר הפתוח לטובת הירגעות לצד פיתוח של מסוגות אישית בדמות מתן מקום לכל קשת הרגשות וכן פיתוח של  את נקודות החוזק מהווים את הדרכים לטובת זרימה עם ההתקף במקום התנגדות שעלולה רק להחמיר את התחושות הנלוות להתקף.

איך מתמודדים עם התקף חרדה בעבודה?

קבלת טיפול לטובת התמודדות

למרות שניתן לנהל את ההתקף באופן עצמאי, לא פעם ההתקפים עשויים לחזור בזמן העבודה עד לכדי השבתה מוחלטת מפעילות. למרות שהטיפים אותם הצגנו לכם יעילים, הם לא מהווים תחליף לטיפול פרטני אותו ניתן לקבל לטובת התמודדות עם החרדה ועם ההתקפים. החדשות הטובות הן שכיום השיטות לטיפול בחרדה התקדמו באופן משמעותי, בייחוד לאור פיתוח של שיטה בשם CBT. מדובר בשיטה שהוכחה מחקרית כיעילה לטובה טיפול בחרדה, וזאת בשל היכולת לזהות את דפוסי החרדה ולקבל כלים לטובת התמודדות. מדובר בטיפול אותו ניתן לבצע באופן פרטני אל מול מטפל מוסמך, לטובת יצירת שינוי מהותי ושיפור משמעותי בהתמודדות עם התקפים. למרות שפנייה לקבלת סיוע היא קשה ומורכבת רגשית, בקשה לעזרה היא לא חולשה אלא מקום שבו ניתן לדבר בכנות ולהפגין פגיעות, במקום בטוח.

לסיכום, התקף חרדה בעבודה הוא אירוע דרמטי שמשפיע מאוד על התפקוד. על כן, תרגול של הטיפים אותם הצגנו לכם כאן לצד שימת דגש על הצהרות התמודדות מרגיעות, תרגול נשימה ופעולה פיזית שתגרום לתחושה של שחרור לצד פנייה לקבלת טיפול מקצועי הם הבסיס לטובת עבודה עם עצמכם בהיבט פיזי ונפשי. בבואכם להתמודד עם החרדה, קריטי מאוד שארגז הכלים שלכם יהיה מורכב מכלים התנהגותיים, חשיבתיים ורוחניים שיבנו את תחושת המסוגלות האישית שלכם לטובת קבלה של החרדה, וחיים לצידה.

נגישות