עובדת: חווית רשלנות רפואית בלידה? אלו זכויותיך בעבודה

מדי שנה נולדים בישראל כ 150,000 תינוקות. ישראל נחשבת לאחת המדינות המתקדמות ביותר בעולם בכל הקשור לרפואת האם והעובר, וזאת בשל מסגרת רפואית הדוקה המתבצעת החל מרגע הכניסה להיריון ועד ללידה עצמה. עם זאת, לידה היא תהליך דרמטי ובעל סיכונים רבים שעלולים לסכן את חייהם של האם כמו גם העובר, ובמקרים אחרים גם לגרום לנזק. כאשר נגרם נזק לאם או לעובר, ההשלכות לכך הן דרמטיות. נשים שחוות רשלנות רפואית בלידה סובלות לא רק מנזקים גופניים אלא גם נפשיים כתוצאה מהאירוע. מהן הזכויות המגיעות לך מטעם מקום העבודה? להלן הפרטים.

מהן הזכויות המגיעות לנשים עובדות לאחר הלידה?

היעדרות ממקום העבודה הוא דבר שקורה לנשים רבות כתוצאה מרשלנות רפואית, בעקבות הנזקים אך גם התמודדות נפשית ופיזית. נשים עובדות לאחר לידה זכאיות להיעדר ממקום העבודה למשך כ 26 שבועות כאשר לכל אורך חופשת הלידה אסור למעסיק להפסיק את ההטבות הסוציאליות לצד צבירת ותק. מאחר ואין מדובר במקרה של חופשת לידה רגילה אלא כזו שברקע שלה עומד חשד לרשלנות רפואית חשוב מאוד לרתום את המסיק ולהסביר לו את המצב אליו נקלעתם, כל זאת מתוך מטרה לבחון אפשרות ליציאה לחל"ת או תשלום מופחת בגין ימי ההיעדרות. הגשת תביעה בתחום של רשלנות רפואית היא מורכבת מאוד ודורשת לא רק השקעה של זמן אלא גם היעדרות ממושכת מהעבודה, בעקבות הדיונים בבית המשפט כמו גם הפגישות התכופות עם עורך הדין. לכן, אם חופשת הלידה תמה את זכאית לנצל את ימי החופשה המגיעים לך כחוק ובמידת הצורך לצאת לחופשה ללא תשלום. יחד עם זאת, חשוב לציין כי ניצול ימי החופשה תלוי במספר ימי העבודה, ולכן רצוי להשתמש במחשבון אינטרנטי חינמי המאפשר לקבל את המידע לטובת מיצוי זכויות מלא.

עובדת: חווית רשלנות רפואית בלידה? אלו זכויותיך בעבודה

הגשת תביעה בתחום רשלנות רפואית – כל מה שצריך לדעת

במסגרת מיצוי הזכויות את זכאית להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה, וזאת במידה ואכן ניתן להוכיח כי במסגרת ההליך הצוות הרפואי שטיפל כך חרג מסטנדרט הזהירות המקובל ובעקבות כך נגרם נזק. על מנת להוכיח את הטענה הזו חשוב מאוד ליצור קשר עם עורך דין עוד בזמן חופשת הלידה וכאשר אינך עובדת, מתוך מטרה לבחון את פרטי המקרה בהתבסס על החומרים הרפואיים הקשורים בלידה וכן לטובת קבלת חוות דעת מטעם רופא מומחה לרפואת האם והעובר. מדובר בתביעה מורכבת מאוד להוכחה, אולם באמצעות ייצוג משפטי מקצועי וראוי ניתן בהחלט להוביל לאישור התביעה בפני בית המשפט ובהתאם לכך גם הוכחת נזק.

הסיבות לרשלנות רפואית בלידה הן רבות וכוללות בין היתר נזקים ליולדת או לעובר בעקבות מעקב לקוי, החלטות שגויות מבחינה רפואית כמו למשל ביצוע ניתוח קיסרי שלא לצורך, אי התייחסות ליולדת בעקבות כאבים ומחושים כמו גם במקרה של גרימת קרע משמעותי. הרשימה עוד ארוכה וכל מקרה נבדק לגופו, ולכן במסגרת ההליך המשפטי ייבחנו ראשי הנזק הכוללים בין היתר הוצאות רפואיות שנגרמו בעקבות המקרה לצד נזקים משניים כמו אובדן השתכרות בעתיד בעקבות המקרה. אובדן השתכרות הוא מרכיב חשוב מאוד אליו יש להתייחס בהליך התביעה מאחר ורשלנות רפואית בלידה במידה ואכן ניתן להוכיח זאת גורמת לעוגמת נפש, כאב והשלכות משמעותיות על טיב הקיירה, בייחוד אם הלידה גרמה לנזקים המונעים מהעובדת לחזור לעבודתה. את כלל השיקולים הללו לוקחים בחשבון בתהליך התביעה – כחלק ממיצוי זכויות המגיע לעובדת שילדה אך במסגרת הליך הלידה נגרם נזק, כתוצאה מרשלנות.

נגישות