ביטוח בריאות קולקטיבי: כל מה שעובדי מדינה צריכים לדעת

לביטוח בריאות קולקטיבי יש לא מעט יתרונות חשובים ויחסיים, אך מנגד גם יש לדעת למה לצפות, כך שהביטוח יהיה כמה שיותר מקיף ומותאם. מכאן שאם גם אתם עובדי מדינה שמבקשים להפיק את המרב, מוזמנים ללמוד כמה עובדות חשובות אודות ביטוח בריאות קולקטיבי, ועל הדרך להבין אלו צעדים מקבילים מוטב לעשות/לדרוש.

אינטרס דו כיווני

המדינה בוחרת להעניק ביטוח בריאות קולקטיבי מטעמה. מדוע אם כן המדינה מוצאת לנכון להוציא על כך כסף? ובכן טרם ניגש להבין מדוע מדובר בצעד משתלם עבור העובד, נעצור להבין מדור מדובר באינטרס כלכלי מטעם המדינה. ובכן לצד העובדה שהביטוח יותר זול מביטוח פרטי, והוא בין היתר מעניק יוקרה למקום העבודה (משפר את תנאי העבודה), גם מדובר בכלי שמסייע לצמצם ימי מחלה והיעדרויות ממושכות ממקום העבודה. כיצד? ובכן ביטוח בריאות קולקטיבי מאפשר לקבל במהירות מגוון נרחב של שירותים רפואיים מובילים. מכאן, ממש כפי שמסביר אבנר הייזלר בגלובס, הטבה כלכלית חכמה צריכה לפנות לשני הכיוונים – להוציא את שני הצדדים מרוצים.

מידע בסיסי שמוטב לדעת

חדשים בתחום? טוב לדעת שהפוליסה מיועדת עבור בני 50 פלוס והיא תופסת מקסימום ל 5 שנים, כאשר בתום התקופה המעסיק/המדינה רשאית לקבל החלטה האם לחדש את הפוליסה. מעבר לכך, לרוב הפרמיה מושפעת מקבוצת הגיל, הצטרפות לפוליסה אינה קשורה לזכויות שמגיעות מטעם ביטוח הבריאות הממלכתי, ואם מבקשים להפעיל את הפוליסה, אין צורך לחכות שהמעביד יתפנה, אלא יש לפעול לבד. בעת הצורך יש להגיש תביעה, תוך מעבר על תנאי הפוליסה, כאשר הפיצוי הכספי עתיד לעבור לגורם הרפואי, או ישירות לחשבון שלכם המבוטחים.

מספר דגשים חשובים

על מנת להפיק את המיטב מביטוח בריאות קולקטיבי, מוטב לדעת מספר דברים. ראשית יש לדעת שהתוכנית מותאמת באופן אישי (בהתאם לצורך של רוב העובדים כמובן). כך למשל אם מדובר בעובדים מבוגרים, ניתן לכלול כיסוי עבור החמרה של מחלות קיימות. כמו כן, באמצעות ביטוח בריאות קולקטיבי ניתן להגדיר רף עליון יחסית גבוה עבור תקרת הכיסוי. מה עוד טוב לדעת? עם סיום תקופת הביטוח, זכאים לרכוש באותה חברה פוליסת ביטוח פרטית, וזאת ללא תקופת אכשרה וללא צורך בחיתום, וזהו כידוע יתרון משמעותי. מדוע מידע זה חיוני? ובכן כפי שמסביר הריאיון עם אבנר הייזלר בדה מרקר, כל פעולת ביטוח צריכה להיבחן מכמה מוקדים. הן מההיבט הנוכחי והן מההיבט העתידי.

ביטוח בריאות קולקטיבי: כל מה שעובדי מדינה צריכים לדעת

שלא יגידו לכם אחרת!

נהוג שהביטוח הקולקטיבי מהווה תחלופה ראויה עבור תוספת שכר, אם כי יש לבחון כל מקרה לגופו. כמו כן, בעת הצטרפות לפוליסה, אין צורך למלא שאלון שנוגע להצהרת בריאות, כך שאם סובלים מבעיה רפואית, מדובר בתוספת מנצחת. מה עוד ראוי לדעת? ובכן אחד מהדברים שאולי הכי חשובים, נוגע להיתכנות לעבור על פרטי הפוליסה. מדוע צעד זה מומלץ? כי אתם העובדים רשאים לממן רבדים משלימים לצד תנאים נוחים וכלכליים. במקביל, טוב לדעת שאתם גם רשאים לבוא במשא ומתן מול המעביד, אם כי לרוב להשפיע מבחוץ על סעיפי הפוליסה נחשבת כמשימה מורכבת.

הפוליסה תמה מה עתה?

חשוב לדעת שלאחר שתקופת הפוליסה מגיעה לקיצה, בדרך כלל חברת הביטוח נדרשת להשיג את הסכמת המבוטחים, וזאת כדי להמשיך לכסות תקופה נוספת. מצד שני, אם הפוליסה הייתה בתוקף במשך כ3 שנים (טרם מועד החידוש), אם נשמרות הזכויות של המבוטחים מבלי שמתעורר הצורך לחתום על תקופת אכשרה (או למלא הצהרת בריאות) ואם לא בוטלו מספר כיסויים בסיסיים, הרי שאז אין צורך להשיג את הסכמת העובדים.

רק בריאות!

נגישות