מתקשים להירדם בגלל לחץ בעבודה? יש דרכים שיעזרו לכם להירדם

מתקשים להירדם בגלל לחץ בעבודה

הלחץ והמתח משפיעים מאוד על תהליך ההירדמות ועל היכולת להיכנס לשינה עמוקה. למעשה, שקט ושלווה שהגוף שלנו כל כך זקוק לנו נפגמים באופן משמעותי בעידן המודרני וזאת בשל המעמסה הרגשית אבל גם הגופנית של שעות עבודה ארוכות. אם בעבר יום העבודה הסתיים לרוב בשעה 16:00, כיום רוב העובדים מוצאים את עצמם עובדים גם מעבר לשעות העבודה ולעיתים גם בשעות הלילה. מדובר בתופעה שהיא בעלת השפעות חזקות מאוד על היכולת להירדם, לא מעט בשל מחשבות טורדניות אודות משימות שנותרו לבצע, תחושת חוסר סיפוק כתוצאה מההספק בעבודה וכן תקופות של מצגות הגשות וכן קידום של פרויקטים.

לחץ בעבודה הוא פקטור משמעותי שאליו נדרש להתייחס מאחר והוא משפיע על התפקוד בעבודה אבל גם על החיים האישיים, כפי שניתן להבחין בממצאים של שורת מחקרים שנערכו בתחום. אם גם אתם חשים כי השינה שלכם לא מספיק טובה ואתם טרודים בעקבות מקום העבודה שלכם, זה הזמן לעצור. במדריך הבא נציג דרכים שיעזרו לכם להבין איך להירדם בלילה, בקלות. מוכנים? בואו נתחיל:

מדיטציה

למרכיב הנפשי של הלחץ יש השפעה משמעותית מאוד על היכולת להירדם ולכן מדיטציה מהווה טכניקה אותה ניתן לתרגל לפני השינה לטובת הירגעות והפחתת לחצים. ביוטיוב כמו גם באפליקציות ייעודיות ניתן להאזין למדיטציות ממוקדות בתהליך של הירדמות, וזאת מתוך מטרה להפחית את העומס הרגשי אשר כאמור משפיע מאוד על היכולת להירדם. ככל שתתרגלו יותר מדיטציה כך תוכלו לאמן את המוח לקבל מסרים חיובים ומרגיעים, ובהתאם לכך ליצור העמקה והתמסרות שתגיע לידי ביטוי בשינה עמוקה – גם בימים שבהם אתם חווים אינטנסיביות רבה.

תרגילי נשימה

ריטואל מרגיע אותו ניתן לבצע כבר עכשיו הוא תרגול של נשימה. נשימות עמוקות נועדו לאפשר לגוף שלכם להירגע ובהתאם לכך גם להגיע למצב שינה כאשר הגוף אינו מתוח או טרוד. תרגול נשימה צריך להתבצע לא רק רגע לפני הכניסה למיטה אלא במהלך היום יום, כל זאת מתוך מטרה להרפות ולשחרר את המתחים שנוצרים בעקבות ריבוי משימות בעבודה. לחץ בעבודה משפיע לא רק על השינה אלא גם על היכולת להתרכז ועל כן עצירה למספר דקות לטובת תרגול נשימה יכולה לעשות לכם רק טוב.

סריקת גוף

סריקת גוף היא טכניקה שמגיעה מעולם המיינדפלוס שנמצא במגמת תאוצה. מדובר בשיטה שבמסגרתה אתם עוצמים עיניים וסורקים את הגוף – החל מכפות הרגליים ועד לקרקפת. מדובר בטכניקה שנועדה לעורר את תת המודע ולהרגיע אותו לפני ההירדמות, כחלק מהבנה כי סריקת גוף מאפשרת להרפות ולהתרכז בתחושות במקום להתעלם מהן.

החשכת החדר

החשיפה המתמדת למכשיר הנייד כמו גם לטלוויזיה משפיעים מאוד על היכולת להירדם, בוודאי אם אתם טרודים לאחר יום עמוסה עמוס. על כן, חשוב מאוד להתאים את החדר ולהחשיך אותו לחלוטין כולל הוצאה של מכשירי חשמל כמו טלוויזיה או לפטופ. בנוסף, סלקו את הרעשים שעלולים להפריע לכם להירדם כמו למשל שעון מתקתק או תוכנית המוקרנת בטלוויזיה, כאשר הצעדים הללו נועדו להוביל לפעילות תקינה של הורמון המלטונין שאחראי בין היתר על ויסת השינה של השעון הביולוגי.

טיפול בלחץ

הלחץ בעבודה משפיע לא רק על השינה שלכם אלא גם על איכות החיים. אם נדנודי השינה נמשכים ולא פוסקים רצוי לבחון אפשרות לקבלת טיפול פסיכולוגי או טיפול נקודתי כמו CBT לטובת שחרור לחצים. למרות הבושה הנלוות, רבים מהפונים לטיפול מדווחים על שיפור משמעותי ביכולת להירדם כמו גם לשלוט על החרדה הנלוות למקום העבודה ועל כן מדובר בפתרון יעיל גם לטווח הרחוק.

 

לסיכום, ע"פ הנתונים כ 20%-30% מהמבוגרים בישראל סובלים מנדודי שינה באופן קבוע. קצב החיים המודרני לצד עבודה תובענית נותנים את אותיותיהם על הגוף ובייחוד על היכולת להירדם ולישון שינה עמוקה ומחדשת. באמצעות הסקירה אותה הצגנו לכם כאן תוכלו ליצור שינוי ממשי, באמצעות הקפדה על הדרכים אותן הצגנו לכם כאן.

נגישות