איך לבחור חברת אחסון טובה?

 

תהליך בניית אתר הוא מורכב מאד. אנחנו משקיעים זמן וכסף באנשי מקצוע שונים: מתכנתים, כותבי תוכן, גרפיקאים, מקדמי אתרים וכו'. מי שעבר את התהליך, יודע בדיוק על מה אנחנו מדברים. בסופו של דבר יש לנו אתר שבנוי בצורה נכונה, לפי כל הדרישות, מוכן להתחיל לעבוד, לארח גולשים ולייצר לנו פרנסה. לפני שכל זה יוכל לקרות, חסר לנו עוד שלב אחד קריטי ביותר. השלב הזה הוא התאמה ובחירה של שירות איחסון לאתר החדש שלנו. הרבה אנשים די נתקעים בשלב הזה, אחרים לוקחים החלטות שמבוססות על שיקולים לא מאד ענייניים. בבחירה של חברת אחסון יש הרבה משתנים וכן, יש משמעות לבחירה טובה. אחסון טוב יכול לא רק שלהוות תשתית ראויה עליה האתר יפרח, אלא גם יכולה למנוע בעיות אבטחה מבעוד מועד.

המאמר הזה מיועד לא רק למי שמעלה אתר חדש לאוויר. יכול להיות שיש לכם כבר אתר שעובד. במקרה הזה תוכלו לקרא ולהחליט האם לקחתם בחשבון את כל הנאמר כאן או שהגיע הזמן לשדרג את האחסון של האתר שלכם. זכרו שמעבר לאחסון חדש אמנם מצריך התארגנות ותכנון, אבל זה משהו שניתן לעשות אם אפשר לשפר את שירות האחסון הקיים.

אחסון אתרים – צ'ק ליסט

לפני שאנחנו ניגשים לנקודות השונות שאותן תצטרכו לבדוק, נזכיר משהו קצר. האמת היא שיש פער גדול לעיתים בין מה שמציעות חברות האחסון על הנייר לבין מה שקיים בפועל כאשר אנחנו נכנסים לשירות כלקוחות. תארו לכם כמה זה היה יכול להיות יעיל אם מישהו היה מבצע השוואה בין שירותי האחסון השונים בישראל ומפרסם את ממצאיו… את זה בדיוק תוכלו לראות בסקירה הבאה שנעשתה בוובסייט פלאנט. החברה ערכו בדיקה ברמה שכמותה טרם נראתה והיא הדבר הבא שאתם צריכים לקרא אחרי המאמר הזה.

ועכשיו בואו ניגש לרשימה שלנו:

הגדרת הצורך

הדבר הראשון שאתם צריכים לעשות הוא להגדיר את הצרכים שלכם משירות האחסון. הגדירו את גודל האתר הצפוי להיות מאוחסן, כשיש להתייחס למספר עמודים והנפח הכולל. אם יש לכם הרבה סרטונים או קודים אחרים שרצים ברקע, קחו זאת בחשבון. נסו לקבל הערכה לגבי העתיד הקרוב של האתר מבחינת הנתונים הללו.

אחסון מקומי?

אם האתר שלכם פונה לקהל מקומי, רצוי שהשרתים שלו יהיו בארץ. לחברות אחסון גדולות יש אולי יתרונות למי שמפעיל אתרים שצפויים להביא גולשים מכל העולם. שימו לב שגם לחברות ישראליות רבות ישנם שרתים שיושבים באירופה, אמריקה, אסיה ומקומות נוספים.

איך לבחור חברות אחסון?

המנעו מאחסון חינמי

אחסון חינמי לא מתאים לאתר עסקי. זהו שירות שמגיע ללא הדברים החשובים ובראשם היכולת לדבר עם מישהו כאשר יש בעיות. תוכלו להסתפק בחבילה זולה אבל נסו להימנע מאחסון חינמי.

מהירות האתר

זהו אחד הפרמטרים החשובים ביותר. אתרים איטיים גורמים לגולשים לברוח מהם ולגוגל להעניש אותם. שימו לב שבחברת האחסון יש פתרונות כמו VPN למשל שיעזור לאתר שלכם להטען במקומות שרחוקים מהשרת וכך לשפר את המהירות. מהירות טעינה של האתר שלכם היא הדבר הראשון שתצטרכו לבדוק בתקופת הניסיון אם תחליטו להיכנס לשירות.

תמיכה

האתר שלכם צריך להיות כל הזמן באוויר. גולשים אינם סלחניים לאתרים שנמצאים לעיתים קרובות במצב אוף ליין. אחד הדברים החשובים ביותר בספק אחסון הוא תמיכה מעולה. זוהי תמיכה שמסופקת על ידי מקצוענים אמיתיים שיכולים לפתור בעיות ולא רק לקחת הודעות. זמינות התמיכה גם היא מאד חשובה.

אבטחה

נגענו בזה קצת מקודם אבל אי אפשר אף פעם להפריז בחשיבות של אבטחה. בחרו בחברה שמציעה לכם פתרונות אבטחה במעגלים רבים ככל האפשר הכוללים חומות אבטחה שונות, התראות על התקפות וניסיונות תקיפה ועוד. פתרונות כמו רישיונות SSL צריכים להיות זמינים לכם. חברת אחסון טובה תציעה גם שירותי גיבוי תכופים ואוטומטים שיאפשרו חזרה ואתחול של האתר באופן קל לאחר תקלה כלשהי.

תקופת ניסיון ארוכה

תקופת הניסיון היא הזמן שלכם לבדוק את הבטחות החברה. זהו הזמן לבדוק את מערך השירות והתמיכה למשל. נסו לאתגר אותם מבחינת שעות וזמנים וראו אילו תשובות אתם מקבלים. חברת אחסון טובה היא כזו שמציעה תקופת ניסיון של חודש לפחות כי היא יודעת שתעבור אותה בהצלחה!

 

 

 

נגישות