לחץ בעבודה: האם הוא יכול לגרום לנשירת שיער?

רבים חשים לחץ בעבודה אשר מתבטא בחוסר יכולת להתרכז, מחשבות וגם השפעות על קצב נשירת השיער. האם באמת לחץ בעבודה יכול לגרום לנשירת שיער? התשובה היא בהחלט כן, אולם ניתן ואף רצוי לטפל בבעיה כבר עכשיו, כפי שנסביר במדריך הבא.

לחץ בעבודה: השפעות דרמטיות על קצב צמיחת השיער

העידן המודרני הוא עידן שבו רבים מאיתנו שוהים שעות ארוכות בעבודה, ולעיתים מושכים את המשימות גם מחוץ לשעות העבודה ועד לשעות הלילה הקטנות. מאחר וכל אחד רוצה להצליח בעבודתו ולהשלים את המשימות,  כמעט ואין עובד שאינו חש רמה מסוימת של לחץ עד לכדי מתח נפשי שמשפיע מאוד על רמת התפקוד ובהתאם לכך גם קצב צמחית השיער, זאת בשל מצב לחץ המפעיל את המערכת הסימפתטית. מדובר במערכת חשובה מאוד המסייעת לגוף להתמודד עם מצבים של דחק, כפי שמתרחש בזמן לחץ. דחק הוא למעשה תגובה פיזית של הגוף בעקבות מצד מתמיד של לחץ ומתח, ובעקבות הפעלת המערכת ישנם תופעה של התכווצות של השרירים כמו גם בזרימה של הדם גם לקרקפת. בשל כך, אם אתם חווים לחץ מתמיד בעבודה סביר להניח כי אתם מבחינים בנשירה מואצת או צמיחה איטית של השיער. מדובר בתופעה מוכרת אך גם כזו שבה ניתן לטפל. אתר שייתן לכם מידע רב בנושא הוא בולדינג המרכז את כל המידע בנוגע לנשירת שיער כמו גם טיפולים בהם ניתן להיעזר לטובת התמודדות עם התופעה.

סובלים מנשירת שיער? יש מה לעשות בנושא

גם מנהיגים מוכרים סובלים מתופעה של נשירת שיער והתקרחות, ולכן חשוב קודם כל להבין כי מדובר בתופעה מוכרת המתרחשת אצל גברים ונשים כאחד. חשוב להבין כי לתופעה של מתח נפשי יש השפעות שליליות רבות כולל נשירה ועל כן מצב של נשירה מעיד מאוד על המצב הבריאותי. במצבים של נשירה מואצת חשוב קודם כל להבין כי השיער נמצא במצב שברירי ועל כן נדרש לטפל בו באופן נקודתי ועם שימת דגש על חפיפה המתבצעת יום כן יום לא. בזמן החפיפה הקפידו לעסות היטב את השיער מתוך מטרה לעודד את זרימת הדם לאזור. בנוסף, עדיף שלא להשתמש במחליק או מסלסל מאחר ומכשירים פולטי חום גורמים להגדיל עוד יותר את הסיכון לנשירה. מאחר ומקור הלחץ המרכזי שלכם הוא מעבודה, חשוב מאוד לתת לעצמכם זמן מנוחה ולנסות להגיע למצב של רוגע – האזנה למדיטציה, שיחות עם חברים או זמן איכות זוגי. בנוסף, שימוש בתוספי תזונה ייעודים לנשירה מהווה דרך (שאינה התערבות רפואית) לטובת התגברות על חוסרים תזונתיים לטובת התמודדות עם הנשירה.

לחץ בעבודה: האם הוא יכול לגרום לנשירת שיער?

טיפולים מתקדמים לנשירת שיער

בשנים האחרונות פותחו לא מעט טכניקות שדרכן ניתן לעודד מחדש את קצב צמיחת השיער, כאשר השיטה המוכרת ביותר היא טכניקה של השתלת שיער המתבצעת באמצעות השתלה של זקיקי שיער באמצעות מכשור מתקדם. מדובר בטיפול המתבצע בעבור גברים ונשים שסובלים מנשירת שיער חמורה אשר בעקבותיה נוצרו קרחות. בתחום הזה עוסקות לא מעט קליניקות מובילות הן בארץ והן בטורקיה, כאשר טיפול נוסף אותו ניתן לבצע לטובת התמודדות עם נשירה מואצת הוא טיפול PRP  הנמצא כמוכח מדעית לטובת התמודדות עם נשירה. במסגרת הטיפול משתמשים בפלזמה (תאי דם) הנלקחים טרם הטיפול מהגוף שלכם ובאמצעות מכונה מפיקים טסיות המגרות את פעילות זקיקי השיער, ובהתאם לכך עידוד מחודש של צמיחת השיער. הטיפול מתאים בעבור מבנה שיער חלש וצמיחה איטית המתרחשת לא פעם על רקע של לחץ, ועל כן מדובר בטיפול נוסף בו ניתן להיעזר לטובת התמודדות עם הנשירה.

לסיכום, קיים קשר בין לחץ בעבודה לבין השפעות גופניות כמו נשירת שיער. זכרו כי אין מדובר בגזרת גורל אלא ניתן לטפל בנשירה בהתאם לסוג השיער ולקצב הנשירה. העדיפו שלא להמתין אלא להתחיל בהליך השיקום של השיער, כחלק מיצירה של אורח חיים בריא ומאוזן גם בעידן שבו הלחץ בעבודה משפיע על רבדים שונים בחיים, כולל הגוף והשיער.

נגישות