לא חייבים לתת לחרדה מהעבודה לנהל אתכם: כל מה שצריך לדעת על ציפרלקס ותופעות הלוואי שלו

התקף חרדה יכול להיות חוויה מפחידה מאוד, וסביר להניח שכמעט כולנו נחווה התקף כזה לפחות פעם בחיים. למעשה, מדובר בתופעה שעשויה לפגוע בצורה משמעותית באיכות החיים של הסובלים ממנה, במיוחד כאשר היא קורית באופן תכוף ועלולה לקרות בכל סיטואציה ובכל מקום, גם במקום העבודה. לא מעט אנשים יכולים לחוות התקף חרדה כתוצאה מגורמי לחץ מסוימים בעבודה וההתקף יכול להגיע בכל מיני צורות שגורמות לנו לחוש מצוקה וחוסר אונים מוחלט. אחת התרופות שניתנות כיום לחרדה היא הציפרלקס, תרופה אנטי דיכאונית שידועה ביעילותה וכתוצאה מכך הפכה לנפוצה מאוד. אז מהי הציפרלקס, ומדוע רופאים רבים רושמים אותה למטופלים הסובלים מחרדה? כל המידע במאמר שלפניכם.

ציפרלקס – אודות התרופה

ציפרלקס, או בשמה הגנרי אסציטלופרם (Escitalopram) היא תרופה השייכת למשפחת ה-SSRI, כלומר – מעכבי ספיגה סלקטיביים של סרוטונין. סרוטונין הוא מוליך עצבי לו יש תפקיד מרכזי בתחושות וברגשות הקשורים למצבי רוח, כמו שמחה, הנאה, דיכאון, אימפולסיביות, תוקפנות וכדומה. כאשר כמות הסרוטונין במוחנו יורדת, מדובר במצב העלול להביא לדיכאון ולחרדה. לכן, אחת הדרכים לסייע בטיפול במצבים כאלה היא על ידי העלאה של רמות הסרוטונין במוח, ואת זה ניתן לעשות בין היתר על ידי נטילת תרופת האסציטלופרם, שמשווקת בישראל בתור 'ציפרלקס'. מידע רלוונטי נוסף אודות הציפרלקס תוכלו לקרוא ב"פורטל טיפולים ישראל", פורטל טיפול פסיכולוגי מאת מכון 'חיבורים' המעניק מידע רב אודות מצבים מסוימים הקשורים לתחום בריאות הנפש.

סוגי הבעיות שמטופלות בציפרלקס

ציפרלקס היא תרופה הניתנת במצבים רבים שבהן מזוהה בעיה פסיכולוגית, כאשר הבעיות המוכרות והידועות ביותר עבורן ניתן טיפול בציפרלקס הן דיכאון וחרדה. נתונים חושפים כי כל אדם שלישי בישראל סבל מדיכאון עקב סיבות שונות. הדיכאון שבעבורו ניתן טיפול בציפרלקס יכול להיות ברמות שונות, ואינו חייב בהכרח להיות דיכאון קליני חמור שאינו מאפשר תפקוד יומיומי תקין, אלא גם אנשים הסובלים מדיכאון קל יכולים לקבל סיוע ותועלת מהתרופה הזו. כמו כן, התרופה ניתנת לטיפול בבעיות חרדה, לרבות במקרים של חרדה חברתית, הפרעה טורדנית כפייתית, חרדה כללית ועוד. פלח נכבד מהאוכלוסייה סובל מדיכאון או חרדה (או משני המצבים גם יחד) ברמות כאלה ואחרות, מה שיכול להסביר מדוע הפכה תרופת הציפרלקס לכה נפוצה ומוכרת.

 

 

מתי התרופה משפיעה ומה משך ההשפעה שלה?

הציפרלקס משפיע כל עוד נוטלים אותו. עם זאת, חשוב להגיד – ההמלצה היא שלא להפסיק ליטול את התרופה ללא ייעוץ עם גורם רפואי מטפל, וזאת מפני שהפסקת הטיפול על דעת עצמו של המטופל וללא המלצה רפואית מבוקרת עלולה להביא להחמרה של המצב הנפשי ואף להופעה של תסמינים גופניים. לכן, אם אתם מעוניינים להפסיק את השימוש בתרופה, יש להתייעץ עם רופא מוסמך (בעדיפות לרופא המטפל).

תופעות לוואי של התרופה

כמו כל תרופה, גם לציפרלקס יש תופעות לוואי. יש להדגיש כי התרופה ניתנת במרשם רופא בלבד, ולכן בכל מצב שבו אתם מעוניינים להתחיל ליטול את התרופה תצטרכו לגשת לרופא ולהתייעץ עמו, וזאת מאחר שתרופות אנטי דיכאוניות נוטות להיות אחראיות לתופעות לוואי רבות. תופעות הלוואי הפיזיות הן בדרך כלל יובש בפה, ירידה בחשק המיני, השפעות על התיאבון, השפעות על הרגלי השינה ועוד. תופעות לוואי נוספות יכולות להתבטא בדיכאון מוגבר, במיוחד בתקופה הראשונה בה ניטלת התרופה, או שיבוש בתפקוד התפיסתי.

סיכום

לסיכום, ציפרלקס היא תרופה המסייעת לאנשים רבים. אם אתם חווים חרדה במקום העבודה שלכם ומעוניינים לטפל בה, אנחנו ממליצים לכם לפנות לטיפול רפואי ולהתייעץ עם הרופא המטפל שלכם לגבי אפשרות הטיפול בציפרלקס.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות